sunnuntai 21. elokuuta 2016

Vahingossa syksy

Ne, joilla on lemmikkejä, tietää, että kuraa ajautuu joka puolelle. Näin myös meillä. Sohvatyynyt ovat yksi tyypillisimmistä paikoista, jonne on painettu kurainen tassunjälki. Siivousvimmassani paiskasin kaikki tyynynpäälliset pesuun ja kaivoin kaapista tilalle uudet. Värimaailmasta tuli vahingossa tuollainen loppukesän haalea, lakastuneen heinikon sävyinen. Päätin korostaa syksytunnelmaa ruskan värisillä tuikuilla. Täytyy myöntää, että kynttilöiden esiin kaivaminen ja tunnelmallisten syyskuvien katselu tuntuu pitkästä aikaa hyvältä. Olen aina pitänyt itseäni henkeen ja vereen kesäihmisenä, mutta pitkällisten pohdintojen jälkeen tuntuu siltä, että olenkin vuodenaikaihminen. Nautin suuresti siitä tunteesta, kun aurinko paahtaa ihoa ja tuulikin on lämmin, mutta kesässä ahdistaa suorittamisvelvollisuus. Koska kesä on kerran vuodessa, silloin pitäisi saada aikaiseksi koko vuoden verran some-kelpoista tekemistä. Tiedättehän, seikkailu saaristossa, herkulliset grillailut, yöuinnit, pitkät lenkit maaseudulla, myöhäiset illat puutarhassa ystävien kanssa, terassireissut ja muut vastaavat. Pidän enemmin ajatuksesta, että yritetään ottaa mahdollisimman paljon irti vallitsevista olosuhteista, tuli sitten räntää vaakatasossa tai paukkukoot tulipalopakkanen.
Tätä valoa tulee kyllä ikävä. Onneksi kesä tulee joka vuosi uudestaan!

4 kommenttia:

 1. Vuodenaikaihminen. Hyvin sanottu! Sellainen taidan olla itsekin. :) Kauniilta näyttää teidän olohuoneessa. Ihania loppukesän sävyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Luulen, että tällaisel malttamattoman ihmisen on hyvä ollakin vuodenaikaihminen. Seuraavan vuodenajan odottaminen käy paljon sukkelammin kuin uuden kesän odottaminen jo elokuussa ;)

   Poista
 2. Täälläkin yksi vuodenaikaihminen...ennen olin syksyihminen, mutta nyt olen huomannut, että kaikissa ajoissa on oma viehätyksensä.
  Kaunista ja harmoonista kuvissasi. Ja kukat ovat kasvaneet paljon, sitten viimenäkemän....tuo fiikuskin..ihan huiman pyrähdyksen ottanut.
  Mukavaa elokuun viimeistä viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Kukat kasvavat kyllä kohisten! Fiikus on paitsi kasvanut pituutta, niin myös leveyttä. Kohta se ei mahdu enää tuohon ikkunalaudalle. Mukavaa elokuun loppua siullekin :)

   Poista