sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Erikoisempi tuliainen markkinoilta

Tässä muutama viikko takaperin kansainväliset suurmarkkinat piipahtivat Lappeenrannan satamatorilla. Viime vuonna missasimme tämän tapahtuman, joten tänä vuonna menimme heti ensimmäisenä päivänä paikalle. Tarkoituksenamme oli lähinnä käydä ruokailemassa eri kojuissa, mutta (yllättäen) löysin myös kotiintuomisia hollantilaisten kukkakojusta.En muista enää tuon pitkänhuiskean kasvin nimeä, mutta olen nähnyt vastaavia leikkokukkia kukkakaupassa. Ruukkukasvina en ole tuohon törmännyt missään myymälässä. Nuput ovat auenneet hiljalleen, mistä lienee kiittäminen harmaata ja hieman koleaa keliä, joten saanen nauttia tuosta kukasta pitkälle syksyyn.
Lompakkoa tämä ei verottanut juurikaan, sillä hintaa tällä suurella kukalla oli vain 7,5 euroa. Kassalla ollut miesmyyjä pudistelikin päätään ja totesi "too cheap". Nappasin kasvin kainalooni ja huikkasin takaisin "lucky me" :)

6 kommenttia:

 1. Ihana...en tiedä minäkään tuolle nimeä! Äsken kävin tienposkesta hakemassa apilaa ja isutin kukkaruukkuun....aika kivan näköistä, saas nähdä selviikö siinä talven.
  Eikä veroittanut kukkaroa edes tuon vertaa, kun sinun ostos..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hauska tuo apilaidea! Testaisin ehdottomasti samaa, jos meillä olisi enempi tilaa parvekkeella.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Voisi hyvinkin olla. Kojussa kukan nimi oli englanniksi, joten se ei jäänyt mieleen :/

   Poista
 3. Afrikantähdikki on kaunis kukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos tästä tiedosta! Laitan nimen korvan taa tulevia vuosia silmälläpitäen.

   Poista