maanantai 23. toukokuuta 2016

Parvekepuutarha 2016 - osa 2

Suurin osa parvekepuutarhan aineksista on päässyt hyvään kasvuvauhtiin. Kuten aiemmin kerroin, istutin kirsikkatomaatteja, tilliä, pinaattia, lehtikaalia ja lehtisalaattia. Jostain syystä pinaatin siemenet itivät heikosti eivätkä ne muutamat hassut esiin tulleet taimet näyttäneet kovin vahvoilta. En jää murehtimaan tätä, sillä lehtikaalia iti enemmän kuin tarpeeksi. Jouduin luovuttamaan puolet minitaimista eteepäin ja siltikin niitä jäi minulle liikaa. Tällä hetkellä lehtikaalia on tulossa kahden suuren ruukullisen verran. Sipsejä siis luvassa!Tomaatintaimia lähti kasvuun kolme kappaletta. Näistä yksi on hieman matalampi, kun taas kaksi muuta kasvaa pituutta minkä kerkeää. Viime vuonna Vihervitriini meinasi käydä pieneksi, kun tomaatti kasvoi minun mittaiseksi. Tänä vuonna täytyy latvoa niitä rohkeammin.Lehtisalaatit ovat roihahtaneet kasvuun ja napsin tuolta jo itseasiassa ensimmäiset lehdet salaatin sekaan. Kasvupyrähdyksestä kärsii myös tilli. Basilika ja persilja ovat sen sijaan aivan alkutekijöissä, sillä istutin siemenet vasta muutama viikko sitten. Mikäli tällaiset kelit jatkuvat, on näistäkin myöhäisistutuksista odotettavissa satoa, sen verran nimittäin tuo lämpö antaa kasveille voimaa. 

Onko siellä ruudun toisella puolen tehty puutarhahommia?

2 kommenttia:

 1. Sinullahan on siellä mahtavasti syötävää tulossa.
  Täällä ei ole vielä mitään syötävää istutettu...salaattahan voisi laittaa, ehtii vielä hyvin. Ja tomatti on ostolistalla. En ole kova siemenestä kasvattamaan..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salaatti ehtii kyllä! Yllätyin, kuinka nopeasti nuo omani kasvoivat syöntikelpoisiksi. Toki lämpimillä keleillä on osuutensa asiaan, mutta kuitenkin. Ja taimet ovat kyllä huomattavasti helpompi ratkaisu kuin siemenestä kasvattaminen. Miulla on tapana tehdä asiat vaikeimman kautta :D

   Poista