maanantai 4. huhtikuuta 2016

Parvekepuutarha 2016 - osa 1

Yksi pääsiäisen to do -listalla olleista asioista oli ensi kesän parvekepuutarhan siementen istutus. Minulla oli edellisvuotisia siemeniä vielä tallella, joten tämän vuoden kasvivalikoima tulee olemaan aika samankaltainen kuin edellisvuonnakin.

Sikäli mikäli esikasvatus onnistuu, ensi kesänä parvekkeellamme kasvaa lehtikaalia, tilliä, pinaattia, kirsikkatomaatteja ja uutena tulokkaana lehtisalaattia. Muutamia yrttejä olisi tarkoitus lisätä vielä joukkoon.

Edelliskesästä viisastuneena istutan kaikki taimet suuriin altakasteluruukkuihin, jotta multa pysyy pidempään kosteana. Täytyy selata Toria muutaman suuren altakasteluruukun toivossa ja jollei tärppää, niin täytyy kurvata johonkin markettiin. Samalla voisin ostaa sen suuremman kastelukannun, joka on ollut jo kaksi kesää ostoslistalla. Tänä vuonna siirrän ruukut myös huomattavasti aiemmin parvekkeelle tomaattitaloon eli kasvihuoneeseen, jotta ikkunalaudat vapautuvat taas sisustuskäyttöön.

Hain sisälle myös ensimmäisen erän pelargoneista. Kun tuoksupelargonin perkasi kuivuneista lehdistä, ei jäljelle jäänyt muuta kuin ranka. Jää nähtäväksi tuleeko noihin rankoihin eloa tässä kevään mittaan. Muutama sinnikäs lehtipari tuolta pilkistää, joten pieni toivo elää, että saan ensi kesänä tuoksutella pikkuisia valkoisia pelargonin kukkia.2 kommenttia:

 1. Oletpas laittanut paljon kasvamaan. Ostin tuollaisen tuoksupelakuun...ensin ostin jonkin ihan oudon, sellaisen kurttulehtisen ja sitten vielä tavallisen kunnon vanhanaikaisen tuoksuvan...ja niin, kun päätin, että nyt en osta yhtään uutta pelakuuta, vaan kasvattelen vaan noita vanhoja, jotka ovat talven hengissä säilyinvät...:)
  Yhtään en ole aikaisemmin kaivannut vanhaan taloomme, mutta tänä keväänä olen pihaa kaivannut....mutta elämä on tällaista ja näillä mennään..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä tuppaa aina käymään niin, että nälkä kasvaa syödessä :D Tiedän jo nyt, ettei kaikki kasvit tule mahtumaan tomaattitaloon, vaan niitä joutuu levittelemään pitkin lattioita.

   Miun pitänee käydä pelargonikaupoilla. Toinen tuoksupelargoni ei osoita minkäänlaisia elpymisen merkkejä :(

   Minäkin kaipaan pihaa joka kevät, mutta toistaiseksi se on mentävä näillä. Vähemmälläkin pärjää :)

   Poista