perjantai 8. tammikuuta 2016

Taidetta Saimaalta

Yksi asia, jota tykkään tehdä vapaapäivinäni on kuvaaminen. Se on minulle yksi parhaista keinoista saada ajatukset muualle. En pidä niinkään kotini tai ihmisten kuvaamisesta, vaan mielestäni luonnosta löytyy parhaat kuvauskohteet. Luonnossa asetelmat ovat valmiina, minun tulee löytää vain sopiva kuvakulma. Otan yleensä koirat mukaan ja kiertelen lähialueilla etsien uusia kuvauskohteita. Siltikin etsimeen päätyy yleensä aina ne samat asiat: Saimaa, heinät, auringonlaskut, puut ja kukat. Onneksi vuodenajat tuovat näihin vakiokohteisiin omat vaihtelunsa.

Tällä kertaa uudenvuodenkävelyillä löytyi Saimaa sekä tyrskyävänä että jääkannella peitettynä ja myös pärskeiden aikaansaamia kristallinomaisia jääpuikkoja. Vaikka ensimmäisestä kuvasta ei äkkiseltään voi arvata, onko talvi vai kesä, paljastaa jäätynyt rantakivikko vuodenajan. Sormeni eivät myöskään unohda, mikä vuodenaika oli kyseessä tuota kuvaa kuvatessa. Mittarissa oli asteita -15 ja kuten aalloista saattaa päätellä, tuulta oli useampi metri sekunnissa, mikä nosti pakkasen purevuuden reilusti parinkympin puolelle. Asetuksia säätäessä sormet kohmettuivat aika nopeasti. Se on näitä harrastuksen haittapuolia ;)

Onko pakkanen päässyt puraisemaan teitä näillä keleillä?

2 kommenttia:

 1. Upeita kuvia!
  Kyllä on pakkanen puraissut poskia..:) Täällä Lounais-Suomessakin on pakkenen viillettänyt tuolla - 30 hujakoilla ja kauhea viima päälle. Ei paljon tee mieli rukkasia ottaa kädestä, että saisi kuvattua..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ! :) Taas ovat maisemat muuttuneet näistä kuvista, mutta pakkanen se on ja pysyy. Kylmä ei ole haitannut paitsi kuvatessa. Pari räpsyä ja rukkaset takaisin käteen, sillä on menty :D

   Poista