torstai 7. tammikuuta 2016

Loppuvuoden paras päätös

Loppuvuoden ehdottomasti paras päätös oli käyttää loput viime vuoden talvilomasta tammikuun ensimmäisiin arkipäiviin. Viikon irtiotto töistä ja rästissä olevien kotihommien, kuten lakanoiden parsimisen, uunin jynssäämisen ja ovien pesun, hoitaminen tulivat tarpeeseen. Töissä alkaa taas kiireaika ja sitä jatkuu aina kesään asti, joten mitä vähemmän mielen päällä on asioita, sitä parempi.


Työpäivinä kaipaan eniten sitä, että saan vain olla kotona valoisan aikaan. Viikonloppuisin on yleensä kaikenlaista puuhaa, joten sitä ei aina ehdi istahtamaan aurinkoon lataamaan akkujaan. Nyt loman aikana pyrin, aina kun mahdollista, istahtamaan tuohon olohuoneen pöydän ääreen juomaan kahvia tai parsimaan niitä koiran repimiä lakanoita. Sainpa koottua siihen yhtenä iltana monta ystävääkin ruuan pariin, silloin tosin tunnelmoimme kynttilänvalossa.Vuoden vaihtuminen ja tuo kaunis auringonpaiste ovat väkisinkin kääntäneet mielen jo kohti kevättä. En niinkään odota kevätkelejä, vaan nautin kyllä näistä paukkuvista pakkasista. Ennemminkin olo on sellainen, että pimeydestä on selvitty ja tässä mennään hyvää vauhtia kohti valoisempia aikoja. Jokainen valostuva päivä vie meidät myös lähemmäksi niitä elämän isojen kysymysten vastauksia, joita ainakin itse olen odottanut vuositolkulla. 2016 tulee olemaan jonkinlainen ratkaisujen vuosi, mistä olen enemmän kuin tyytyväinen. Olen varmasti aiemminkin kertonut, etten ole malttavaisin ja kärsivällisin ihminen, niin tässä on oltu kuin tulisilla hiilillä jo jonkin aikaa...


Totta kai rintaan hiipivä kevätfiilis vie ajatukset myös sisustuksen pariin. Olen pikkuhiljaa purkanut joulua, katsellut kaappeja karsimissilmällä ja siivonnut auringonvalon paljastamia likapaikkoja (kenkähyllyn takana oleva seinä, huh..). Odotan jo kauppaan ilmestyviä tulppaaneja, sillä ne ovat varma kevään merkki. Jotain pientä uudistusta tekisi mieli keksiä kotiin tulppaanien lisäksi. Katselin jo pöytäliinaa Torista ja hetken aikaa mielessä kävi jopa jonkun huoneen maalaaminen. Sohvan haluaisin uusia sellaiseen siroon 50-luvun henkiseen, mutta olemme sopineet, että sohva vaihtuu vasta sitten kun asuntokin vaihtuu. Ehkä tyydyn ostamaan uuden tyynynpäällisen, jotta saan tyydytettyä tämän levottomuuteni.

Onko muilla herännyt sisustusvimma auringon myötä?


2 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat...varsinkin tuo toinen ja kolmas! Teillä on,myös valoisa ja aurinkoinen koti. Niin meilläkin ja tykkään tosi paljon...vaikka nyt, kun aurinko porottaa alhaalla KAIKKI pöyly ja sormenjäljet näkyvät..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisääntynyt siivoustarve on kevään ja auringonvalon huonoja puolia ;) Mutta se taitaa jäädä ainoaksi negatiiviseksi asiaksi.

      Poista