torstai 3. joulukuuta 2015

Menovinkki Haminaan: Tullimakasiini

Yksi tunnetuimmista haminalaisista lienee Patu Patanen, tuo sinnikäs yrittäjä sanan varsinaisessa merkityksessä. Entinen merimies on tunnettu haminalaisten keskuudessa keräilytaidoistaan, hammastikusta suupielessään sekä "oolreit" -huudahduksistaan.


Tarinat, tavarat ja kotiseuturakkaus eivät tältä mieheltä lopu kesken. Tervasaaren isännäksikin tituleerattu Patu on jo yli 30 vuoden ajan omistanut majakkalaiva Helsingin eli tuttavallisemmin S/S Hyökyn ja nyt hän on ottanut hoteisiinsa myös Tullimakasiinin, jonne hän on tuonut tunnistettavan kädenjälkensä. Tavaraa tuolla epävirallisessa museossa on niin paljon, että nähtävää riittää moneksi tunniksi, ellei jopa päiviksi. Ellei sinulla satu olemaan pehmeää kohtaa merenkulkuun liittyvää esineistöä kohtaan kuten minulla, niin rakennuksessa kannattaa piipahtaa ihan jo sen upeuden vuoksi. Erityisesti suuret kaari-ikkunat ja kakluunit tekivät minuun vaikutuksen!Hyökyn nettisivujen mukaan saatavilla olisi lökiä (eli glögiä haminalaisittain) joka päivä, eli poiketa kannattaa myös viileämmilläkin keleillä.

S/S Hyöky ja Tullimakasiini Haminan Tervasaaressa. Hamina on se pieni, kiva kesäkaupunki siinä Kotkan vieressä (n. 25km Venäjän rajalle päin).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti