tiistai 1. joulukuuta 2015

Kameraa vailla?

Kävi puolivahingossa niin, että kamerahaaveemme toteutui ennenaikaisesti, koska Rajala laittoi digiviikoillaan ilmoille niin hyvän tarjouksen, että emme voineet sitä ohittaa. Valmistujaislahjaksi saamani rakas PEN vaihtui hieman raskaammassa sarjassa painivaan OMD-malliin. Se oli rakkautta ensimmäisellä sulkimenpainalluksella. Olisimme voineet jättää pikkuisen PENin kompaktiksi reissukameraksi, mutta olen huono säilömään mitään, mitä tarvitsee vain muutaman kerran vuodessa, jos edes silloinkaan. PENin on siis aika lähteä uuteen kotiin ja se löytyy huuto.netistä. Erinomainen vehje kuvausta aloittelevalle, pokkarikameran korvaajaksi tai paljon liikkuvalle tyypille.
Ja miten nämä sorsat liittyvät kamerahommiin? Sain uuden kameran hyppysiini keskellä viikkoa ja kuten kaikki suomalaiset tietävät, arkipäivisin pimeä ehtii kotiin ennen sinua. Olin päättänyt, että lauantaiaamuna menen kuvaamaan uudella kameralla sorsia ja sen myös tein :D Näitä kuvia ottaessa ei vielä kaikki asetukset olleet hallussa, mutta pikkuhiljaa sormet ovat löytäneet oikeille napeille ja säädöt alkavat löytyä. Jostain se täytyy aloittaa ja valokuvausta voi oppia vain kuvaamalla. Olisipa sille vain enemmän aikaa (ja valoa)!

Tuleeko muille mieleen sellaisia "pakko kuvata"-kohteita vai olenko yksin näiden pakkomielteideni kanssa?

6 kommenttia:

 1. Mulla on kanssa Olympyksen PEN. Se joku tosi yksinkertainen, edullinen malli. Ollut ahkerassa käytössä jo pari vuotta. Välillä oon haaveillut tuosta OMD:stä, mutta vielä ei ole tullut hankittua. Olisi kiva kuulla sun kokemuksia kamerasta. :) Mikä objektiivi sulla on käytössä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin tykkäsin PENistä ihan hirveästi! Se on hyvä kamera aloittelevalle kuvaajalle, koska se on melko edullinen ja helppo pitää mukana. PEN olisi pitänyt päivittää viimeistään ensi vuonna uudempaan versioon, koska kamera tulee muuhunkin kuin miun koti/luontokuvauskäyttöön, niin päätettiin tarttua Rajalan suht hyvään tarjoukseen.
   OMD ei ole miusta sen vaikeampi käyttää kuin PENikään, mutta painikkeita on enemmän, jotta säätöjä olisi helppo muuttaa kuvauksen aikana. Kamera on kooltaan hieman isompi ja jonkin verran painavampi, mutta miun mielestä OMD on kuitenkin sellainen mukaanotettavan kokoinen. Mm. ISO-arvon sekä valotuksen säätöväli on laajempi, mikä tuo kuvaamiseen uusia ominaisuuksia. Kuvanvakain on huippu verrattuna PENiin. Kuvaaminen onnistuu käsivaralta melko pitkilläkin valotusajoilla. Objektiivina kamerassa on paketissa mukana tullut M.Zuiko 12-40mm f/2.8 ja tällä olen oikeastaan vain kuvaillut. Olen kyllä tyytyväinen tuohon objektiiviinkin! Toisena linssinä on PENissäkin ollut M.Zuiko 45mm f/1.8.

   Poista
  2. Kiitos tästä! Arvaa vaan, haluanko nyt OMD:tä entistä enemmän. :D Mullakin on nyt käytössä tuo M.Zuiko 45mm f/1.8. Tosi hyvä valovoimainen linssi. Kiva kuulla, että OMD:ssä on hyvä kuvanvakain. Mulla ei ole vakaat kädet, joten kuvaan lähes aina kaikki kuvat blogiin jalustan kanssa. Välillä sen kanssa värkkääminen on niin rasittavaa, mutta minkäs teet, kun muuten kuvat on tärähtänyttä suttua. Joten taidan jäädä odottelemaan uutta OMD tarjousta, kerätä kassaa ja ostaa sitten sen itselle. :)

   Poista
  3. Suosittelen säästöpossun lihottamista, on tuo sen arvoinen ;) Kannattaa käydä katselemassa Rajalan sivuja silloin tällöin, miusta siellä on hyviä tarjouksia.

   Poista
 2. Upeita kuvia...kyllä kameroissa on eroa. Niin ja kuvaajissa..itse en ole kummoinenkaan kuvaaja ja joskus oikein harmittaa..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valokuvaukseen sopii kliseet jokainen tyylillään, kauneus on katsojan silmässä ja harjoitus tekee mestarin. Ei muuta kuin reippaasti kamera käteen, jos kuvaus kiinnostaa :) jossakin päin Suomea järjestetään valokuvauskursseja. Tällaiselle olisi joskus kiva osallistua!

   Poista