tiistai 20. lokakuuta 2015

Valkoisen olohuoneen syys

Vaikka seinän väri onkin olohuoneessa muuttunut, muutoin asiat ovat siellä ennallaan. Ainoastaan tuikkukuppien väri sohvapöydällä on vaihtunut syksyisempään sävyyn. Eipä meillä kyllä muutoinkaan isoja muutoksia täällä tapahdu. Suuret linjat ovat kohdallaan ja muutosta saa juuri noilla pienillä jutuilla, kuten tuikkukipoilla.
Toki myös viherkasvit ovat kasvaneet kesän aikana huimasti. Asunnon myyneet siskokset kertoivat, että kasvit viihtyvät tuolla todella syvällä ikkunapenkillä erityisen hyvin ja tämä melkein kaksivuotinen taival tässä asunnossa on osoittanut tuon väitteen todeksi. Tuo keskellä oleva lattakaktus on ottanut todellisen kasvuspurtin meille tulonsa jälkeen ja tuplannut kokonsa puolessa vuodessa. Jos tästä blogin kirjoittamisesta ei muuta hyötyä ole, niin ainakin se, että vanhoja kuvia katsellessa voi todeta sen, että kasvit on muistettu kastella ja lannoittaa ;)

6 kommenttia:

 1. Ihana asetelma viherkasveja, ne on mun heikkous :) Ja kotiutin juuri tuon saman jalkalampun kirpparilta meille, tykkään siitä kovasti! Mukavaa päivää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Onko siulla tietoa, mikä tuo jalkalamppu on? Ostin sen suurinpiirtein kaksi vuotta sitten kirpputorilta ja olen törmännyt siihen muissakin kodeissa, mutta en ole saanut selville, mikä valaisin on kyseessä. Eipä sillä valmistajalla ja mallilla ole väliä, ihan ulkonäön vuoksi ostin tuon valaisimen, mutta olisi kiva kuitenkin tietää siitä lisää. Oikein mukavaa päivä siullekin :)

   Poista
 2. Kaunista! Tuollainen jättisyvä ikkunalauta on kyllä kätevä kasveille ja taitaa kasvitkin tykätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti :) Tuo on kyllä oikein hyvä kasveille! Kastelu käy kätevästi, kun kaikki ovat samassa paikassa, eikä haittaa vaikka kasteluvedet välillä roiskuvat vähän yli, koska tuo ikkunalauta on laatoitettu. Miinuspuolena on toki se, että tulee hamstrattua kasveja ehkä vähän liikaakin, koska "onhan siinä ikkunalaudalla vielä tilaa" :D

   Poista
 3. On teillä kyllä kaunis koti♥ Tykkään viherkasveista. Pidän aina noiden tuikkukippojen alla pientä liinaa, kun kummasti kuumenevat pohjastakin ja pelkään, että pöydän lakkapinta kärsii...:) Oletko sinä tuon huomannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irmastiina :) Kuten huomauta saattaa, niin miekin tykkään viherkasveista ;) Olisi ihanaa, jos olisi hieman enemmän vapaata lattiapinta-alaa niin voisi hankkia IIIISOJA huonekasveja. Tällä hetkellä haaveilen peikonlehdestä. En ole kyllä kiinnittänyt huomiota tuohon tuikkuasiaan. Olen aina käyttänyt Kivi-tuikkuja tuolla tavalla "paljaaltaan" enkä vielä toistaiseksi ole havainnut jälkiä pöydässä. Tuo liina ei ole kyllä yhtään huono ajatus pöydän pinnan suojaamiseksi.

   Poista