torstai 29. lokakuuta 2015

Ruukkuja?

Pidän sellaisista vähän kulahtaneista saviruukuista. Tuollaisista kuten tuo harmaa ruukku tuossa allaolevassa kuvassa. Ongelma on vain se, että kaupassa myytävät ruukut ovat liian pieniä. Omistan yhden pihakirppikseltä ostetun, isomman saviruukun, mutta haluaisin pari lisää (mieheltä jos kysyy, niin ruukkukokoelmani ei kaipaa yhtään lisäyksilöä). Oletteko törmänneet tällaisiin missään? Hieman huono aikahan tämä on ruukkuostoksille, mutta nyt saattaisi tehdä alelöytöjä.6 kommenttia:

 1. Granit tulee ekana mieleen. Niiden nettikauppa kuulemma toimittaa nykyään Suomeenkin ellei satu asumaan pääkaupunkiseudulla.

  VastaaPoista
 2. EN ole tuollaiseen törmännyt...minulla kaikki kukat noissa ruskeissa saviruukuissa...paitsi orkideat..:) Tykkään niistä.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin tykkään myös tavan saviruukuista. Sellaisista, joissa kasvaa vähän hometta ja sammalta :D

   Poista
 3. Itse olen huolissani isoista saviruukuistani näin syksyllä.Nyt alkaa taas kasvaa niiden pintaan jotain harmaata.Tietääkö kukaan onko vaarallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miullakin kasvaa saviruukkujen päällä vihreää tai harmaata kasvustoa. Olen ajatellut sen olevan hometta. Saviruukuthan sitovat itseensä kosteutta ja ulkopinnalle varmastikin kertyy erilaista likaa, joka kosteudessa muhittuaan alkaa kertyä homeeksi. Olen saanut ison osan kasvustosta pois harjaamalla esim. juuriharjalla.

   Poista