tiistai 27. lokakuuta 2015

Liebster Award Q&A

KIITOS Kirppisrakkautta -blogin Eeva Liebster Award -tunnustuksesta.

Tästä on kyse: Liebster Award on lähtöisin Saksasta ja "liebster" tarkoittaa rakkain. Liebster Award -palkinnon idea on uusien ja tuoreiden blogien löytäminen sekä pienempien blogien näkyvyyden lisääminen. Palkinto annetaan bloggaajalta toiselle.

Samaan syssyyn pamahti haaste, jossa minun tulee vastata Eevan yhteentoista kysymykseen, keksiä itse uudet kysymykset ja heittää haaste eteenpäin 5-11 bloggarille. Hyvään saumaan tuli tämä haaste, minulta meinaa nimittäin välillä loppua jutun aiheet kesken.
Let's mennään. Kuvituksena on syksyisiä kuvia erään päivälenkin varrelta.


1. Ikimuistoisin kirppislöytösi?
Tähän täytyy sanoa sininen nojatuoli. Se löytyi täysin sattumalta pihakirppikseltä, jolta en odottanut mitään sen suurempia löytöjä. Kultainen jalkavalaisin, joka on olohuoneessa tulee hyvänä kakkosena, kuten myös olohuoneen matto. Eivätkä nuo viiden euron Kilta-tuolitkaan hassummat löydöt olleet. Tori.fi -löydöt ovat toki myös mieluisia, mutta niissä ei ole sellaista sattumankauppaa kuin kirpputorilta tehdyissä löydöissä.

2. Miksi aloitit bloggaamisen?
Aloitin bloggaamisen, koska halusin ikuistaa meidän kodin alati muuttuvia nurkkia. Sain Olympuksen Penin valmistujaislahjaksi kesäkuussa 2012, innostuin kuvailusta ja syksyllä perustin blogin.

3. Rakkain huonekalusi?
Voisin kyllä elää ilman jokaista meillä olevaa huonekalua. Kipeintä tekisi kuitenkin luopua Artekin ruokailuryhmästä ja sen yllä olevista kultakelloista. Ruokailuryhmän kerääminen on ollut projekti, joka itseasiassa on edelleenkin kesken, koska en ole saanut hankittua mustia hihnoja ruskeisiin tuoleihin. Merkitään tämä siis to do -listalle.


4. Kuinka paljon aikaa kulutat blogiisi?
Aivan liian vähän. Haluaisin kuvailla enemmän ja kirjoittaa pidempiä juttuja, mutta aika ei valitettavasti riitä kaikkeen. Jos oikein hyvin käy, niin käytän pari iltaa kuukaudessa blogiini, mutta välillä saatan olla kuukausia pois blogistani.

5. Kivoin kommentti, jonka olet blogissasi saanut?
Kaikki kommentit on kivoja ja tulen iloiseksi aina, kun joku jaksaa kommentoida :)


6. Lempivärisi?
En tiedä, onko minulla. Pidän monista väreistä. Vaatteissa pidän esimerkiksi tummansinisestä ja mustasta, kun taas sisustuksessa pidän enemmän pehmeämmistä, luonnollisista sävyistä, kuten ruskeasta puusta, viherkasvien vihreästä, hiekkaisesta beigestä ja kiven harmaasta. Yhtä tiettyä en osaa sanoa.

7. Mikä on ykköskeräilykohteesi?
Meinasin ensin vastata, etten keräile mitään. Taidan kuitenkin keräillä esimerkiksi Artekin kalusteita ja Kivi-tuikkuja. Koska meille ei tällä hetkellä mahdu yhtään kalustetta lisää, niin vastaan Kivi-tuikut.

8. Onko sinusta bloggaamisella varjopuolia?
Itse en näihin ole törmännyt, mutta yleisellä tasolla uskon, että on. Ilkeät kommentit, spekuloinnit vauva.fi -palstalla, yksityisyyden menettäminen, nettikiusaaminen - onhan näitä. Se on erittäin valitettavaa, että joku saa tällaisesta viattomasta ajanvietteestään niin paljon kuraa niskaan. Missään lukemassani blogissa ei kerrota koko totuutta kirjoittajan elämästä vaan päinvastoin, suurin osa elämästä on rajattu blogin ulkopuolelle. Blogiin tuodaan ne itseä ilahduttavat asiat, joiden toivoisi ilahduttavan muitakin, mutta valitettavasti jotkut osaavat kääntää nämäkin ilkeilyksi. Toki itsekin muodostan ihmisistä mielipiteitä heidän blogissaan antaman mielikuvan perusteella, mutta ei kyllä ikinä tulisi mieleenkään lähteä huutelemaan mielipiteitäni minnekään palstoille tai töksäyttää ilkeyksiä kommenttikenttään. Mikäli koen, ettei joku blogi ole minua varten, niin jätän lukematta.


9. Miten kuvailisit sisustustyyliäsi?
Tämä on vaikea kysymys ja olen pohtinut sitä aiemminkin. Sanoisin, että pidän melko simppelistä, pohjoismaisesta tyylistä ripauksella desing-klassikoita ja vintagea. Onko tälle olemassa joku nimikin? 50-70-luvun tyyli viehättää minua, mutta kaipaan siihen hieman yksinkertaistusta ja nykyaikaista otetta. Missään nimessä en ole romanttinen sisustaja.

10. Minkä tyyppisiä blogeja seuraat mieluiten?
Sellaisia sopivan kotikutoisia, aitoja ja värikkäitä, joissa ei kokoajan olla ostamassa jotakin uutta ja kallista tai mainostamassa jotakin. Sellaisia, joissa on jotain muutakin sisältöä kuin tuoksukynttilän tai uuden blogihitin kuvaaminen eri kulmista. Toisten kirppislöytöjä on ilahduttavaa seurata. Eniten tulee seurattua sellaisia sisustusblogeja, jotka edustavat jollakin tasolla samaa sisustustyyliä kanssani. Ammattimaisia blogejakin on kyllä kiva seurata ja niiden takia minun ei tule juurikaan enää ostettua sisustuslehtiä. Niiden haittapuolena on tosin se, että oma blogi alkaa tuntua melkoiselta räpellykseltä. Mutta kaikille meille on paikkamme, eikö?


11. Mikä bloggaamisessa on parasta?
Se, että saa kommentteja, koska silloin tietää, että joku on siellä ruudun toisella puolella lukenut juttujani (Irmastiinalle erityiskiitos ahkerasta kommentoinnista!) :) Ja myös se, että näkee, kuinka koti muuttuu ajan saatossa, vaikka täällä sisällä ollessa tuntuu siltä, että ei näissä nurkissa tapahdu mitään muutosta.


11 kysymystä lähtevät Rautatieläistaloon, Pilviraitille, Ruusukumpuun ja Oravanpesään ja ne ovat:

1. Millainen olet? Kuvaile itseäsi kolmella sanalla. 
2. Millä perusteella teet sisustusostospäätöksiä? Kierteletkö kaupoilla ja ostelet impulsiivisesti vai harkitsetko ostoksiasi pitkään? 
3. Mikä on ollut mieleenpainuvin lahja, jonka olet saanut? 
4. Entäpä, mikä on ollut mielestäsi osuvin lahja, jonka olet antanut? 
5. Missä vaiheessa alat valmistella kotiasi jouluun, vai alatko? 
6. Miten haluaisit viettää joulua? 
7. Asutko unelmiesi talossa/asunnossa? Jos et, niin millainen se olisi? 
8. Mikä on suosikkisi kotihommista? 
9. Oletko siivousfriikki vai saako teillä olla paikat vähän sinnepäin? 
10. Miksi bloggaat?
11. Mitä haluaisit saavuttaa blogillasi?

5 kommenttia:

 1. Voi kiitos sinä ihana♥
  Olen vaan niiiiiiin huono tarttumaan näihin haasteisiin, vaikka niitä on toisten blogeissa mukava lukea. Ethän pahastu, jos tähänkin jää vastaamatta...yritän parhaani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi <3 En pahastu, mikäli et tartu haasteeseen, mutta jos päätät toisin, niin infoa miuta :)

   Poista
  2. Näin teen. Aurinkoista keskiviikkoa♥

   Poista
 2. Jee, onpa kiva lukea näitä vastauksia! Kiitos, kun otit haasteen vastaan.

  VastaaPoista
 3. Kiitos haasteesta! Pitääpä vähän pureskella kiperiä kysymyksiäsi ja palata aiheeseen tovin kuluttua. :)

  VastaaPoista