sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Projektia pukkaa

Kun yksi projekti loppuu, niin seuraava alkaa. Nuo kuvissa näkyvät Artekin tuolit ovat täynnä maalitipluja, jotka olivat niissä jo ostettaessa. Iäkkäiden tuolien lakkapinta on myös alkanut hilseillä. Jotain täytyisi siis tehdä. Helpoin, varmin ja kallein ratkaisu olisi viedä nuo puusepälle, joka ruiskumaalaisi ne valkoisiksi. Näin saisi vanhat maalitiplut piiloon ja uuden tasaisen pinnan tuoleihin. Haluaisin kuitenkin säilyttää tuolit puun värisinä, eli lakka pitäisi poistaa, pintaa hieman hioa ja lakata tuolit uudelleen. Riskinä tässä on se, ettei maalitahrat poistu tuoleista, mikäli maali on imeytynyt syvälle puun syihin. Saattaisin jopa rohjeta koittamaan lakanpoistoa itse, jos löytäisin jostain sopivan paikan.
Mitä sinä tekisit? Löytyykö jostakin hyviä ja yksityiskohtaisia vinkkejä Artekin tuolien kunnostukseen?

4 kommenttia:

 1. Ilman muuta lakkaisin...istuin muuten äsken Aallon pöydän äärellä.... Aallon tuolilla. Mies taas sairaalassa ja kävimme siraalan kahviossa kahvilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän lakkausvaihtoehtoon miekin alan kallistua, sillä puun sävy miellyttää silmääni kovasti.
   Ikävää, että miehesi on sairaalassa. Mukavaa kuitenkin, että yleisissä tiloissa on käytetty suomalaista designia ja pääsette siitä nauttimaan. Sitä kun alkaa katsella ympärilleen, niin useissa julkisissa paikoissa, kuten kirjastoissa, sairaaloissa ja kouluissa on käytetty paljolti suomalaisia kalusteita ja tekstiilejä. Löytyy Iskua, Artekia, Marimekkoa, Finlaysonia... Usein näissä paikoissa on jotakin sellaista kodikkuutta ja tunnelmaa, josta mie tykkään :)

   Poista
 2. Luulisin, että maalitahrat hiomalla lähtee. Itse olen irroitellut niitä joskus teräsvillallakin varovasti, kun olen säilyttänyt vanhan lakkapinnan. Jos olen oikein ymmärtänyt niin artekeissa saa olla aika varovainen, jos puun pintaa lähtee hiomaan esim. koneella. Voi helposti tulla hioneeksi liikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä vinkistä! Mie olisin täräyttänyt lakan irti hiomakoneella ja siinä olisi saattanut käydä iso vahinko.

   Poista