sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Laastia, laastia, laastia

Niin, ei mennyt ihan niin kevyesti tuo kylpyhuoneremontti kuin luulimme.

Koska meillä on märkätilojen remontin kanssa peukalo keskellä kämmentä, olimme päättäneet ulkoistaa koko remontin ammattitaitoiselle remonttifirmalle. Ainoat meille jääneet hommat olivat sähkömiehen hankinta, sähkötarvikkeiden hankinta yhteistyössä sähkärin kanssa, lattialämmityskaapelin osto ja asennus sekä kattomateriaalien osto.Ennen kuin yhtäkään laattaa oli tiputettu, remontin kestoajaksi arvioitiin kolme viikkoa. Tiedättekö sen sanonnan, että vanhoissa taloissa piilee aina jotakin yllätyksiä? Piti muuten taas paikkansa. Paitsi että seinistä piti riipiä laatat irti, piti niistä irroittaa myös vanhat tasoitteet, jos uudet laatat meinasi saada pysymään seinässä kiinni. Ja koska vanhat tasoitteet riivittiin irti, tarkoitti se sitä, että kaikki seinät tuli tasoittaa myös uudelleen. Samalla myös lattian toimimaton kaato uusittiin. Pari ekaa remonttiviikkoa olivat siis hyvinkin tasoitepitoiset ja työmaalla näytti pääasiassa tältä:Tässä kohtaa työn etenemistä oli vaikea huomata enkä pystynyt kuvittelemaan, miltä lopputulos tulisi näyttämään. Vasta, kun kolmannella viikolla alettiin tekemään laatoituksia, kokonaisuuden pystyi hahmottamaan.


Kun laatoitus oli saatu valmiiksi, hommat sujuivatkin melko smoothisti eteenpäin. Kalusteet olivat muutaman päivän myöhässä, mikä tietenkin viivästytti remonttia entisestään, mutta nekin saatiin neljännellä viikolla paikoilleen kuten myös putket ja paneelikatto. Meillä ei ollut tulipalokiire pois tilapäismajoituksesta, joten nuo viivästymiset eivät sinäänsä haitanneet, mutta kaipasin todella kovasti kotiin, etenkin kun työt alkoivat. Töiden alettua kävin lähes päivittäin vaihtamassa kotona kassini sisältöä kelien ja seuraavan päivän agendan mukaan joka kerta toivoen, että pakkaan kassini viimeistä kertaa. Ja kyllähän se viimeinen kerta sieltä aikanaan tulikin...

Oli muuten hölmöä ajatella, ettei tällaisessa "avaimet käteen -remontissa" jäisi itselle juurikaan mitään tehtävää. Kyllä sitä sai sumplia jos jonkinlaista asiaa, mittailla, visiteerata rautakaupassa, soitella, vertailla ja vielä vähän mittailla. Ja levisipä tuo remontti myös kahteen muuhun huoneeseen, mitä ei oltu alunperin laisinkaan suunniteltu. Mutta kuten kaikissa remonteissa - lopputulos palkitsee. Siitä lisää seuraavalla kerralla :)

2 kommenttia:

  1. Kaunis valoisa ja vaalea...kyllä kannatti ruskeat laatat repiä pois, vaikka työtä siitä olinkin. Nyt odotan jatkokuvia..:)

    VastaaPoista