tiistai 27. tammikuuta 2015

Laskenta on alkanut

Kun ostimme tämän asunnon syksyllä 2013, tiesimme, että viemäriremontti koittaa jossain vaiheessa. Laajuutta, ajankohtaa tai remontin hintaa emme tienneet, minkä takia päätimme jättää kylpyhuoneremontin viemäriremontin yhteyteen. Viime kevään yhtiökokouksessa hallitus, johon itsekin tungin, sai valtuutuksen remontin suunnittelun aloittamiseksi. Syksyllä koitti vihdoin se hetki, jota olin kauhunsekaisin tuntein odottanut: viemärien kuvaus. Tämän kuvauksen jälkeen tietäisimme, täytyykö kaikki kylppärit repiä auki viemäriputkien vaihtoa varten vai olisiko viemäreiden pinnoitaminen/sukittaminen mahdollista. Ei tuolla kuvaustuloksella muuten niin väliä, mutta rahallisesti eri saneeraustavoilla on suuren suuri ero. Kauhuskenaarioiden toteutuessa viemäreiden vaihdon hinnaksi voisi tulla jopa 15 000€/asunto, kun taas sukitus maksaisi alle puolet tästä.

Niinhän siinä kävi, että kuvausfirma näytti vihreää valoa kevyemmälle remontille ja meikämanne huokaisi helpotuksesta. Vuoden ensimmäisinä päivinä päätimme hallituksen kanssa saneeraukselle projektijohtajan ja tällä hetkellä on meneillään urakoitsijoiden kilpailutus. Remontin aloituksen (toivottavasti) siunaava yhtiökokous on jo maaliskuun alussa, mikä tarkoittaa sitä, että remontti voidaan aloittaa vielä tämän vuoden puolella heti, kun urakoitsijoiden kalenterit sen sallivat.

Noin puoli vuotta siis enää yhteiseloa näiden kukkakaakeleiden ja reikien kanssa, minkä jälkeen näiden tilalle tulee jotain freshimpää ja vähemmän kasaria.
4 kommenttia:

 1. Huh, eipä ole moinen halpaa hommaa! Nauti (heheh) vielä noista kaakeleista. Pian saatte muutosta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ei :/ onneksi tuo rahanmeno oli tiedossa jo asuntoa ostaessa niin ei tullut ihan puskista. Suomessa on tällä hetkellä sellaisia asuntoja, joihin tehtävä LVIS-saneeraus tulee maksamaan vähintään 50% asunnon arvosta. Se tuntuu aika hurjalta! Onneksi meillä on hieman parempi tilanne :)

   Täytyy myöntää, että yllättävän hyvin on silmä tottunut noihin ruskeisiin kaakeleihin :D eteisen värimaailma jatkuu kylppärissä. Ei noita kaakeleita silti ikävä jää...

   Poista
 2. Täällä blogissa näkyi kivoja juttuja ja kivoja värejä. Jäin lukemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) tervetuloa lukemaan - useasti.

   Poista