tiistai 18. marraskuuta 2014

Värihaaste: vihreämpi valinta

Sain Pesäpuu-blogista viisi päivää, viisi väriä -haasteen, johon päätin tarttua. Meillä näitä värejä riittää, joten ensimmäisen värin kohdalla meinasi iskeä valinnanvaikeus. Arpaonni suosi vihreää, joten lähdetään sillä liikkeelle.

Olennaisin vihreä asia meillä on arvatenkin tuo olohuoneen vihreä seinä, mutta siihen se oikeastaan jääkin (ellei tässä kodissa vallitsevia vihreitä arvoja lasketa ;)). Tämän lisäksi vihreää pilkahtelee meillä vain viherkasveissa, olohuoneen ikkunalaudalla olevassa AIV-pullossa ja muutamissa kuvien ulkopuolelle jääneissä Kivi-tuikuissa.

Täytyy tunnustaa, etten oikeastaan pidä vihreästä väristä. Minulla ei esimerkiksi ole yhtään vihreää vaatetta, joten tuntuu hieman hassulta, että meiltä kotoa löytyy noinkin hallitseva vihreä elementti. Tykkään kyllä keväällä vihreäksi puhkeavasta luonnosta ja havumetsän vihreydestä, jota tuo seinä minusta hieman muistuttaa. Seinän sävystä tulee mieleen myös vanhan talon työ-/kirjastohuone, joka on mielikuvissani tapetoitu tuon sävyisellä tapetilla. Seiniä kiertävät ilmavat tiikkihyllyt, jotka ovat täynnä kirjoja, ja lankkulattiaa peittää suuri, punainen, itämainen villamatto. Keskellä huonetta, ikkunoiden edessä on kaksi muhkeaa nojatuolia ja niiden välissä pieni, pyöreä pöytä, johon laskea kaffekupponen. Ehkä tuo mielikuva on edesauttanut tätä odottamatonta värivalintaa, josta oikeasti pidän todella paljon vihreäkammoisuudestani huolimatta.


Värihaasteeseen haastan Pilviraitin, oletko mukana? 5 päivää, 5 väriä ja 5 edelleenhaastoa.

2 kommenttia:

  1. Tulipa kesäinen fiilis näistä kuvista. Niin aurinkoista ja vehreää. Hienosti sopii noiden karttojen sävyt tuohon vihreään seinään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy myöntää, että nämä kuvat ovat otettu aikana, jolloin aurinko vielä paistoi :D Tästä siis johtuu siun kesäinen fiilis. Miekin tykkään tuon seinän värin ja karttojen yhdistelmästä, niiden välille muodostuu kiva kontrasti.

      Poista