sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Listoja

Huhheijaa, hengissä ollaan. Viime viikot ovat juosseet hirveää vauhtia, hädintuskin olen pysynyt perässä. Vapaa-ajan ongelmia ei ole ollut, vaan kaikki töissäkäymisen ja nukkumisen väliin jäänyt aika on mennyt remontoidessa. Nyt remontti on kuitenkin siinä mallissa, että to do -listalla on enää viimeistelyjuttuja, keittiön välitilan lasin odottelua, putkarihommia ja tavaroiden paikoilleen laittoa. Niin, ja se makuuhuoneen murheenkryyni, tapettiseinä. Täytyy sanoa, että sain tapetit myyneeltä taholta ERITTÄIN hyvää asiakaspalvelua. Kyse oli asennusvirheestä eli kyseistä tapettia ei saa pyyhkiä vaan sitä pitää töpöttää kevyesti, mikäli liisteriä menee oikealle puolelle. Kiurujen yö -tapetti on kyllä muovipinnoitettu, mutta ekologisista syistä vain kevyesti eikä se siksi kestä samanlaista hankaamista kuin nykyajan tapetit. Myyjä kuitenkin ystävällisesti hyvitti yhden rullan ja laittoi vielä liisterit kaupanpäällisiksi. Uudet tapettirullat ovat jo meillä odottelemassa uutta asennusyritystä.

Varsinainen "asiani" oli se, että eipä jää meillä ainakaan listoitus roikkumaan, kuten yleensä tuppaa remonttia tehdessä käymään. Mutta eipä sujunut listoitushommat, kuten Strömsössä. Normaalisti listoitus kai sujuu jotenkuten niin, että vanhat listat irti, haetaan rautakaupasta uudet ja paukutellaan ne naulapyssyllä kiinni seinään. Meillä jalkalistat irroitettiin ennen parketin hiontaa ja todettiin, että tästä tulikin sitten kalliimpi reissu.

Vanhoja ei oltu irroitettu seinästä, kun edelliset asukkaat olivat laittaneet parketin joskus 70-luvulla. Ja koska aioimme uudelleenkäsitellä vanhan parketin, lattian ja seinän väliin jäävä rako oli vakio, joka lähenteli parhaimmissa paikoissa kahta ja puolta senttiä. Tätä seurasi paljon googlettelua ja eri rautakauppojen sivuilla pyörimistä, minkä lopputulemana oli se, että kaupoista saatavien listojen maksimipaksuus on 23 millimetriä. Se oli lähellä, mutta ei kuitenkaan riittävästi.

Seuraavaksi googlen hakukenttään kirjoitettiin höyläämö+Lappeenranta, läheteltiin pariin paikkaan maileja ja valittiin saaduista vastauksista luotettavimman oloinen firma. Sitten alkoikin tapahtua vauhdilla. Meille tuotiin mallipaloja erilaisista listoista, mittailtiin, höyläiltiin, mallailtiin, mittailtiin, höyläiltiin ja taas mallailtiin. Eräänä surullisenkuuluisana maanantaina yritin maalata valkoiseksi maaliin tuhraantuneita ovilistoja, hermostuin ennen kuin pääsin urakassa edes kunnolla vauhtiin ja repäisin kaikki ovilistatkin hiiteen. Jalkalistojen lisäksi höyläämöltä siis tilattiin myös ovilistat ja kaikki listat tilattiin valmiiksi valkoiseksi maalattuna, koska aloin olla täysin kypsä pensselin kädessä pitämiseen.

Listat siis järjestyivät, mutta toki ne piti vielä seinällekin saada. Lähtökohtana kun oli kierot seinät, vino lattia, 2,5 senttiä paksu ja 8 senttiä korkea täyspuinen jalkalista eikä ovilistojen mitatkaan paljoa jalkalistoille hävinnyt, niin oli itsestäänselvää, ettei ruvettu itse sohimaan listoja paikoilleen. Siispä taas tarjouskierrosta järjestämään. Yksi oli valmis ottamaan urakan vastaan näkemättä kohdetta, mutta joutuikin toteamaan ettei hänestä ole meidän asunnon listoittajaksi, kun hän kävi pyynnöstäni tsekkaamassa urakkakohteen ja listat. Toinen oli äärettömän mukava ja taitavan oloinen mies, mutta valitettavasti tarjous oli reilusti yli budjettimme. Onneksi kolmannen tarjoajan kanssa hinta- ja laatuodotukset kohtasivat ja nyt listat ovat siististi seinässä. Kuvat eivät tee oikeutta listoille, vaan ne ovat livenä sata kertaa paremman näköiset ja p**keleen upeat ovatkin! Jaksan ihastella niitä joka päivä.


Tässäpä taitaa olla meidän remontit suurimmat katastrofit (koputtaa puuta). Vähällä ollaan selvitty eikä mitään kuolemanvakavaa ole tullut vastaan. Seuraavaksi voisin laittaa kuvia lähes valmiista keittiöstä, jonka kanssa olemme myöskin olleet mielettömän tyytyväisiä saamaamme palveluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti