maanantai 7. lokakuuta 2013

Punainen, keltainen, vihreä

Niissä väreissä hehkuu luonto tällä hetkellä, katso vaikka:

4 kommenttia:

 1. Tuolta Pihkala-blogista huomasin kommenttisi kuvaamiseen liittyen ja oli pakko tulla kurkkaamaan blogisi. Todella kauniita kuvia! :) Mäkin kuvaan Olympuksen Penillä. Mitkä objektiivit sä oot hankkinut lisäksi? Onko antaa muita hyviä vinkkejä kuvaamiseen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset :) miulla on sen kameran mukana tulleen putken lisäksi muistaakseni nämä: http://www.olympus.fi/site/fi/c/lenses/om_d_pen_lenses/m_zuiko_premium/m_zuiko_digital_45mm_118/index.html ja http://www.olympus.fi/site/fi/c/lenses/om_d_pen_lenses/m_zuiko/m_zuiko_digitaled_40_150mm_14056r/index.html. Mie oon itekin vielä harjoittelija kuvaamisessa, joten mitään supervinkkejä miulla ei ole antaa. Paras kuvaamisen liittyvä vinkki on kai, että pidä kamera mukana, kokeile rohkeasti eri asetuksia ja räpsi lukuisia kuvia yhdestä kohteesta :) Kun opettelin käyttämään manuaaliasetuksia, googlailin paljon aiheeseen liittyvää tietoa. Tärkein asia manuaaliasetuksiin liittyen on aukon ja valotusajan suhde eli mitä isompi aukko on käytössä, sitä lyhyempi valotusaika tarvitaan. Penillä harjoittelu kannattaa aloittaa asetuksella, jossa aukko asetetaan manuaalisesti ja kamera itse määrää valotusajan. Pikkuhiljaa taitojen karttuessa voi sitten opetella taas uusia juttuja. Tiivistetysti: yritä, erehdy ja yritä uudelleen :D Eikä kannata opetella liian monia asioita kerralla!

   Poista
 2. Kiitos vinkeistä! Tuota ekan linkin objektiivia olen harkinnutkin ja taidan sen jossain vaiheessa ostaa. Kai se täytyy vaan rohkeasti yrittää kokeilla. Harjoitusta, harjoitusta, harjoitusta, eikai tätä muuten opi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on miun suosikki meien putkista eli kannatan sen ostamista ;)

   Poista