maanantai 9. syyskuuta 2013

11+11+11+11

I think it's going to rain today -blogin Hanna heitti minua 11 kysymyksen haasteella. Päätin tarttua heti haasteeseen, koska muuten unohdan satavarmasti tehdä sen.

Haasteen säännöt: 

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään
2. Jokaisen haastetun pitää vastata haastajan esittämiin 11 kysymykseen
3. Jokaisen haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille
4. Uusien haastettujen pitää noudattaa samoja sääntöjä ja valita jälleen 11 uutta blogia, joilla on alle 200 lukijaa
5. Kerro kenet olet haastanut seuraavaksi, linkitä!
6. Ei takaisin haastamista! ;)


VUF! Täältä pesee.
11 asiaa minusta:

1. Kiinnostuin sisustamisesta jo lapsena, kun selailin äidin vanhoja Kodin Kuvalehtiä. Halusin usein vaihtaa järjestystä huoneessani ja välillä sisustettiin yhdessä kavereiden kanssa.

2. Olen astiafriikki. En välitä niinkään designer-lampuista tai huonekaluista, mutta vanhat Arabian ja Iittalan tuotteet saavat sydämeni pamppailemaan.
3. Olen asunut tässä samassa talossa jo vuodesta 2007, kahdessa eri asunnossa tosin. Muutto oli helppo, koska muutin seinänaapuriini.
4. Vihaan muovipusseja, etenkin niitä pieniä, joille ei ole jatkokäyttöä. Yritän aina ottaa kauppaan mukaan kangaskassin tai vaihtoehtoisesti koetan sulloa ostokseni käsilaukkuuni.
5. Kaupassa käynti on minulle muutenkin hieman hankalaa, koska hetkittäin ajattelen asioita liikaa. Pyrin ostamaan hyvää, maukasta ja puhdasta ruokaa, jota on jalostettu mahdollisimman vähän, joka on mieluusti lähialueella tuotettu, joka on ympäristöystävällinen ja joka on pakattu kierrätettävään mutta tarpeisiini sopivan kokoiseen pakkaukseen. (On se nykyajan ihmisen elämä rankkaa, huh!) Tämän takia ostan esimerkiksi maustamatonta (luomu)jugurttia 750 gramman kartonkipakkauksessa yksittäispakattujen muovipurkkien sijaan. Joskus asiat olisivat helpompia, jos ajattelisi vähemmän (sitäkin teen toisinaan).
6. Rakastan syömistä. Paljon. En kuitenkaan jaksa nähdä liiemmin vaivaa ruokani eteen. Onneksi tuo toinen meillä asuva tyyppi tykkää kokkailla, muuten meillä syötäisiin kinkkukiusausta ja makaronilaatikkoa joka viikko.
7. Tykkään olla yksin kotona. Silloin järjestelen paikkoja, selailen nettiä ja juon paljon kahvia.
8. Pidän tavaroiden järjestelystä, en niinkään siivoamisesta. Siksi meillä saattaa olla vaatteet värijärjestyksessä henkarissa mutta iso kasa koirankarvoja lattialla. Ällöä, tiedän.
9. En ole koskaan omistanut pyykinpesukonetta. Nyt kuuden vuoden pyykkien roudaamisen jälkeen alkaa tuntua siltä, että haluaisin asua pyykinpesukoneen kanssa samassa osoitteessa ja mahdollisimman pian. Onko mitään ärsyttävämpää kuin kytätä kelloa, ettei vaan vahingossa ylitä omaa pyykkiaikaansa tai kantaa pyykkiä Ikea-kasseittain kylään ja tuoda samat romppeet vielä sieltä poiskin?! Luulen, ettei ole.
10. Kärsin pahasta asuntokuumeesta. Luulen, että tämän asian kanssa järki ja tunteet tulevat ottamaan pahasti yhteen. Järki sanoo, että säästä hyvä ihminen, säästä, mutta tunteet maalailee päähän kuvia takkatulen rätinästä, jäälyhdyistä, tulppaaneista, remontista ja lumitöistä. Saatan olla malttamaton, mutta onneksi myös ronkeli. En tahdo muuttaa mihinkään kompromissikämppään, koska onhan se nyt hanurista maksaa isot rahat sellaisesta asumuksesta, jossa esimerkiksi pohjaratkaisu tai sijainti ottaa päivittäin aivoon. Tiedän myös omat rajoitteeni niin remonttitaitojen kuin rahan suhteen, joten tämä asia tulee varmasti ottamaan aikansa ennen kuin se saadaan päätökseen. Täytynee myös ottaa tuon kanssa-asukin mielipiteet huomioon?
11. Yritän nykyään muutenkin vältellä kaikkia kompromissiratkaisuja. Ostan enemmin yhden hyvän ja mielekkään tuotteen kuin viisi sinne päin olevaa tavaraa. 


Yllättikö? Lisää piisaa.


11 vastausta Hannan kysymyksiin:

1. Missä koet olevasi oikeasti hyvä?
Olisi paljon helpompaa keksiä, missä EI ole hyvä. Monissa asioissa sanoisin olevani ihan ok, monissa asioissa haluaisin olla parempi. Sanotaan, että olen hyvä ihmisten kanssa. Minulla on melko pitkä pinna, jaksan kuunnella, mitä sanottavaa toisella on, yritän ymmärtää ja tulen toimeen erityyppisten ja -ikäisten ihmisten kanssa. 
2. Mitä söit tänään aamiaiseksi?
Maustamatonta jugurttia, omatekoista mysliä ja omatekoista omppuhilloa (resepti täällä). Koko komeus huuhdottiin alas monivitamiinijuomalla.
3. Millainen on suhteesi kirppiksiin? Mikä on parasta, mitä olet kirpputorilta löytänyt? 
Tykkään kirpputoreista paljon! Jos en olisi näin malttamaton, ostaisin mieluusti kaiken alusvaatteita lukuunottamatta kirppareilta. Tykkään etenkin Kontin ja Fidan tyyppisistä kakkoskäden tavarataloista, joissa tavarat on jaoteltu eri osastoihin. Nykyään tulee selattua myös Toria ja Huuto.nettiä, jos joku tietty tavara on kiikarissa. Kirppiksissä koukuttaa se, ettet koskaan sinne mennessäsi tiedä, mitä sieltä tulet löytämään. Parhaaksi kirppislöydöksi tituleeraisin Artekin satulavyötuolit sekä Martelan Kilta-tuolit
4. Nimeä kolme asiaa/esinettä, jotka ovat kulkeneet mukanasi yli viisi vuotta.
Avomies, Minni (se täplikkäämpi russeli) ja keittiön ikkunalaudalla oleva palmuvehka.
5. Nimeä kolme asiaa/esinettä, joista voisit luopua juuri nyt, silmää räpäyttämättä.
Rikki mennyt kattila, haljennut uunivuoka sekä turhanpäiväinen nirinä ja marina.
6. Mitä pelkäsit lapsena? 
Ukkosta. Pelkään sitä edelleen.
7. Onko elämässäsi tällä hetkellä jotakin liikaa? 
Sanoisin, että tällä hetkellä minulla on kaikkea sopivasti ja olen siitä erittäin onnellinen.
8. Mikä teki sinuun viimeksi vaikutuksen?
Sanotaan vaikka se, kun minut tultiin hakemaan lentokentältä ja vietiin kotiin syömään omatekemiä lihapullia. Vaikutun niin pienistä kuin isoistakin asioista. 
9. Mitä paperille painettua olet viimeksi lukenut ja missä?
Töissä tulee pyöriteltyä kaikenlaisia papereita, mutta niissä on enemmän numeroita kuin tekstiä. Kesällä yritin lukea kirjaa, mutta jaksoin lukea vain parikymmentä sivua, sitten en jaksanut enää keskittyä. Nuorempana luin melko paljon kirjoja, nyt se on valitettavasti jäänyt. 
10. Ennakkoluulo, joka osoittautui turhaksi?
Lähinnä tulee mieleen omaan osaamiseen ja pärjäämiseen liittyviä ennakkoluuloja. Osaan ja pärjään kyllä, mikäli haluan (kunpa tämän muistaisi epätoivon hetkinä).
11. Vaatekappale, joka kertoo sinusta jotakin? 
Kellohelmainen mekko. Sopivan tyttömäinen, riittävän löysä vatsanseudulta eli siinä voi poiketa tuhdimmallekin lounaalle, rento mutta asiallinen ja tuulisella säällä vähän holtiton. 

Herkkis, mikä herkkis. 


11 kysymystä haastetuille:
1. Oletko aamu- vai iltaihmisiä?
2. Mistä vuodenajasta pidät eniten ja miksi?
3. Paras ja huonoin ostoksesi?
4. Paljasta salainen haaveesi?
5. Kolme asiaa, jotka tekevät sinut onnelliseksi?
6. Mitä haluaisit tehdä useammin? Entä mistä voisit luopua?
7. Mieluisin kotityö?
8. Mistä aikaansaannoksestasi olet erityisen ylpeä?
9. Minne haluaisit matkustaa seuraavaksi?
10. Viisi asiaa, joita tarvitset päivittäin?
11. Ensimmäinen ajatuksesi aamulla?

Uteliaisuus kannattaa.


11 haastettua, jotka suurinpiirtein täyttää säännöt:
3. Cirkus

Lälläspöö.

8 kommenttia:

 1. Kiitos kivasta haasteesta. :) Ihania koiruli kuvia.

  VastaaPoista
 2. Kiitos haasteesta! :) Koitan selviytyä siitä...;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos haasteesta. Melko haastava :) haaste! Laitan korvan taakše ja toteutan jossain vaiheessa!

  VastaaPoista
 4. Hih, näitä oli kiva lukea! Tunnistin itseni faktoista 4. ja 5. Miten voikin pienen ihmisen elämä olla välilä niin vaikeaa, kun yrittäisi tasapainoilla tässä maailmassa tuhoamatta sitä suuntaan tai toiseen. Välillä tekee mieli vain nostaa kädet pystyyn, syödä jogurttinsa muovipurkista ja heittää kaikki roskat samaan sankkoon, mutta onneksi vain välillä. :D

  VastaaPoista
 5. Kiitos haasteesta! :) Sainkin sen jo aikaisemmin mutten oo vielä ehtinyt vastaamaan.. Mutta lähipäivinä, lähipäivinä ;)

  VastaaPoista
 6. Vastaan kaikille näin yhteisesti, että eipä kestä ja jään odottamaan vastauksianne :) Ja koirulit kiittää kehuista.

  VastaaPoista
 7. Kiitos haasteesta, yritän jossakin vaiheessa vastailla kysymyksiin :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos haasteesta Ms Ordinary ;)!

  VastaaPoista