perjantai 26. heinäkuuta 2013

Ostin ja säästin 780€

Eikös se naisen logiikalla mene niin, että kun saa jotain oikein halvalla niin siinähän vaan säästää? Jos tuotteen olisi ostanut oikealla hinnalla, niin rahaa olisi mennyt selvästi enemmän. Juttelin aikanaan autokouluopettajani vaimon kanssa ja hän oli sitä mieltä, että jos ajaa poliiseja päin kännykkä korvalla eikä saa sakkoja, niin kenkäkassaan voi laittaa rikesakon verran lisää rahaa.

Mitä sitten oikein olen löytänyt?! No lisää Artekia tietty - ja erityisen halvalla tällä kertaa. Ensiksi keräsin sylillisen ruukkuja ja padan, sitten törmäsin Artekin ruskeaan 611-tuoliin. Hintalapun nähtyäni jatkoin matkaani, koska 90 euroa väärän värisestä tuolista oli liikaa. Sitten huomasin vähän matkan päässä vastaavan tuolin samaan hintaan. Pöydän yläpuolella oli lappu: kaikki tuotteet -50%. Peruutus ensiksi nähdyn tuolin luo. Kyllä, se oli samasta pöydästä. Kaksi ok-kuntoista, mutta väärän väristä 611-tuolia 45 euron kappalehintaan. Sitten tuli kiire. Ruukut ja pata kassan kautta ulos ja autolta hakemaan kännykkä. Soitto kotiin, että kelpuutetaanko ruskeita tuoleja. "Käy, jos on aitoja", oli vastaus. Tätä seurasi kiihkeä kuvien lähettäminen, amatöörianalyysi ja pohdinta. Lopputulos: vaikuttavat aidoilta vaikka leimat puuttuivatkin. Posket punaisina tuolit kassalle, yli-innokas selitys kassaneidille, että "siinä pöydässä oli sitten kaikki -50%", tunnusluvun näppäily, kiitos ja näkemiin. 

Siellä se nyt huilaa, koko kuusikko. Niin kuin kuvista näkyy, nuo ruskeat tuolit ovat jo aikansa eläneitä, mikä ei oikeastaan haittaa, koska mustat vyöt niihin tulisi vaihdettua jokatapauksessa. Puuosiltaan ne ovat aivan priimat ja vyöt kestävät kyllä istumista sen aikaa, että jaksetaan vaihdattaa uudet satulavyöt niihin (Kilta-tuolit ovat odottaneet uusia päällisiä 4 vuotta, kauankohan näissä menee?).

Ja ne säästöt: Vepsäläinen myy 611-tuolia hintaan 435€. Ruskeista tuoleista tuli siis säästöä uusiin verrattuna 780€. Kuusikossa on säästetty yhteensä 2020€ ja koko ruokailuryhmässä 2655€. Eniten sydäntä lämmittää se, että olisimme varmasti jossakin kohtaa (ts. budjetin salliessa) ostaneet tämän ruokailuryhmän uutena, mutta nyt saimme hankittua kaikki osat second handina. Oi onnea, oi autuutta! Tässä on meille ruokailuryhmää loppuelämäksi, eivätkä pöytä tai tuolit häviä uudenkarheille siskoilleen. Päinvastoin, näissä on kauniisti paahtunut koivun sävy, jota uusissa tuotteissa saa odottaa vuosikausia.

Tajusin juuri, että vikassa kuvassa on maljakko ja valkoinen ruukku kirppislöytöjä, Kivi-tuikut on saatu lahjaksi, pöytäliina ja ruukkukasvi ovat puolestaan äitiltä, kukkakimppu on kiitos viikonlopun alivuokralaisilta eikä matostakaan ole maksettu täyttä hintaa, vaikka se on uutena ostettukin. Säästöä, säästöä ja vielä kerran säästöä. Vapise Jorma-tarjoushaukka!

2 kommenttia:

  1. Oih, nyt teillä on NE tuolit, uhhh! Todellisen tarjouskaukan tittelin arvoinen hankinta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii on! :) Oon kohta kyl parempi tarjoushaukka ko ite Jorma!

      Poista