keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

KirppishaukkaSydän pamppaili jo noista Arabioista, vaikka kahdessa niistä ei ollut aluslautasia. Hinta oli kuitenkin kohdallaan ja tiedän paikan, josta saa ostaa aluslautasia erikseen, joten päätös oli sillä sinetöity. Ostoskoriin vaan, vaikka onhan meillä jo ennestäänkin noita SN-ruukkuja jo ennestään.

Jatkan kiertelyä kirpparilla mielessä eilinen keskustelu kunnollisen padan puutteesta. Silmät pysähtyvät tuohon kahvaan. Onko se..? Näyttää ainakin ihan siltä. Tarkastan kunnon: reunoista maali lohkeillut, sisältä kohtalaisessa kunnossa. Varmaan kallis! Sydän tykyttää entistä kovemmin. Varovasti uskallan vilkaista hintalappua. 48€ - ei mikään superlöytö, mutta ei toisaalta riistohintakaan. Tiedän, että uutena (ja mustana) tuo maksaa 199€. Sen enempiä empimättä nappaan padankin kainaloon. Hymyilytti, kunnes paikalle saapui ilonpilaaja. "Toihan on kiva, koristeeks oot varmaan meinannu?" Ja sitten alettiin katselemaan kännykästä kuvia hänen myynnissä olevista emalikasareista. Sanoin niille ei kiitos ja pakenin tilannetta punaisen patani kanssa kassalle.

Nyt kotona alkoi kuitenkin mietityttämään tuon ilonpilaajan sanat. Tuossa padassa on muutamia kolhuja kannessa ja reunoissa, kuten ensimmäisestä kuvasta näkyy. Sisällä on yksi kohta, josta maali on lohjennut ja pohja on sisältä hieman halkeillut, mutta sormella kokeiltaessa ei halkeamia kuitenkaan tunnu. Mistä tiedän, onko pata liian huonossa kunnossa ruuanlaittoon? Voiko sisäpintaa mitenkään korjailla, esimerkiksi maalilla? Oliko ilonpilaaja oikeassa, ettei tuosta ole muuhun kuin koristekäyttöön vai teinkö kohtuuhintaisen klassikkolöydön? Vaikka rahat olisivat menneet hukkaan tämän padan kanssa, tein kuitenkin sellaisen superlöydön, ettei yksi pata jaksa kauaa harmittaa! Siitä lisää myöhemmin, mutta nyt auttakaa tavistyttöä tuo padan kanssa.

4 kommenttia:

 1. Mulla on tuommoinen samanmoinen pata, se on vanhempien perua ja sisältä kovassa käytössä kuvailemallasi tavalla halkeillut. Mutta hyvin pelittää, mä teen siinä pataruokia eivätkä halkeamat haittaa tahtia lainkaan. Mä mietin että haittaisko sekään vaikka olisi emalista ihan paloja pois sisäpuolella, pata lienee valurautaa ja sekin passaa sellaisenaan ruoanlaittoon vallan hyvin?

  Kurkin noiden patojen hintoja kirppiksillä aika usein ja tuo maksamasi hinta on nähdäkseni varsin kohtuullinen - semminkin kun padassasi on vielä toi puuhantaakikin tallella.

  VastaaPoista
 2. No mie mietin samaa. Kiitos siulle vastauksesta :) täytyy selvittää asia testaamalla!

  VastaaPoista
 3. Vanha juttu mut kysyn kuitenkin et mistä noita ruukun aluslautasia voi hommata??? 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen joskus ostanut pelkän lautasen vanhan tavaran liikkeestä ja Huuto.netissä/Torissa niitä on myös aika ajoin liikkeellä.

   Poista