maanantai 6. toukokuuta 2013

Asiasta kukkaruukkuun

Tilastotietojen perusteella moni eksyy blogiini hakusanoilla "tuunaa kukkaruukku". Yksi idea kukkaruukun tuunaamiseen löytyy täältä mutta ajattelin heittää muutaman vinkin lisää niitä kaipaaville, nyt kun nuo viherkasvit tuntuvat olevan niin kovin pinnalla.

Kontaktimuoveja löytyy monenlaisia: marmorikuvioitua, neonvärejä, mustaa, harmaata, puujäljitelmää... Mikäli ei koko ruukkua halua kontaktoida, voi muovista leikellä erilaisia kuvioita tai kirjaimia. Iso etu tällaisessa tuunaustavassa on se, että jos lopputulos ei miellytä, homman voi aloittaa alusta. Miinuspuoli on toki se, että kontaktimuovia on vaikea saada asettumaan paikoilleen ilman ilmakuplia.


Helpompi tapa lisätä persoonallisuutta ruukkuihin on ottaa tussi tai maalipensseli käteen ja päästää mielikuvitus valloilleen. Tee teksti, kuva tai kuvio - mihin omat taidot vain riittävät. Tällainen ruukku on hauska ja antajastaan kertova lahja-/tuliaisidea kauniin kukan kanssa.

Mikäli taiteellinen puoli ei ole hallussa, niin ilmettä voi lisätä kiepauttamalla nauhan ruukun ympäri. Nauhan voi kiinnittää ruukkuun muutamasta kohdasta kaksipuoleisella teipillä, mikäli paikallaanpysymisen kanssa on ongelmia. Sopii eritoten romanttiseen maalaistyyliin. Decoupage-lakalla kiinnitetty leikekuva tai sulka ei vaadi myöskään suuria luovia taitoja. Erikeeper+isorakeinen glitter, niistäkin voisi saada vähällä mielikuvituksella säihkyvän lopputuloksen!

Värin vaihtaminen onnistuu kaapin pohjalla olevalla maalinjämällä tai spraymaalilla, sabluunalla hoituu kuviointi. Jos tuunaushammastani kolottaisi, saattaisin spreijata muutaman ruukun neonväreillä. Isot neonväriset ruukut terassilla voisi olla melkoinen statement? Saviruukut osaavat vaihtaa väriä myös itsekseen, ne tarvitsee unohtaa vain joksikin aikaa ulos, niin ruukku saa kauniin patinoituneen pinnan ylleen.


Jos ei ole tuunaajatyyppiä, voi toki ostaa niin kauniita ruukkuja, että niitä ei tarvitse tuunailla :)
Oma lempparini on Arabian SN-ruukku ja tuo alla näkyvä Riihimäen lasin ruukku on myös erittäin kaunis.


Niin, ja muistattehan, että kukkia voi istuttaa muuallekin kuin niihin perinteisiin kukkaruukkuihin. Tässä postauksessa näkyvä kupariruukku on itseasiassa säilytyspurkki. Ja nämä tässä postauksessa jaetut vinkit toki pätevät kaikenlaisiin purkkeihin, purnukoihin ja kippoihin. Mielikuvitusta kehiin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti