tiistai 9. lokakuuta 2012

Pohjoiskalotilla

Tähän aikaan vuodesta on hyvä palata viime kesän lomatunnelmiin. Tehtiin elokuussa pikainen parin päivän roadtrip Norjan pohjoisosaan, Tromssaan ja Altaan. Tromssaan saavuttiin sen verran myöhään illalla, että ehdimme käydä vain syömässä ja vähän kaupungilla kävelemässä. Yön nukuimme Thon-hotellissa, josta maittavan aamupalan jälkeen (erityismaininta todella hyvästä kahvista!) suuntasimme kaupungille. Norjan hintataso ei yllytä shoppailemaan, joten pyöriminen kaupungilla jäi lyhyeksi. Suunta siis kohti Altaa. Reitti Altaan piti sisällään pari lauttamatkaa. Hieman jännitti reissata rekkojen ja bussien kanssa samalla, suht pienellä laivalla vuonojen yli. Hengissä kuitenkin selvittiin niin lautoista kuin kiemurtelevista vuoristoteistä ja pääsimme perille Alta River Campingiin. Kyllä, telttailua oli luvassa. Illan menu koostui kylmästä gazpacho-keitosta, retkikeittimellä keitetystä pussipastasta ja jälkkärikekseistä. Täytyy myöntää, harvoin on tuollainen ruoka maistunut yhtä hyvälle kuin tuona iltana! Mutta hyvältä ei tuntunut seuraava yö teltassa. Alla oli retkipatja ja viltti, päällä makuupussin lisäksi nilkkapituinen yöpaita, legginsit, sukat, villasukat, villapaita ja pipo. Varustautumisesta huolimatta heräilin monta kertaa yössä siihen, että kalisin kylmästä. Aamulla nenänpää ja varpaat olivat aivan jääkylmät, mutta lämmin aamukahvi vei pahimmat vilunväreet pois. Keräsimme leirimme nopeasti kasaan aamupalan jälkeen ja lähdimme ajelemaan mökille Suomen puolelle.

Lukuisia kilometrejä tuli ajettua tuon reissun aikana, mutta istuminen oli kyllä kaiken arvoista! Alla muutamia kuvia reissusta.

Näkymä Tromssan saarelle.


Sattumalta bongattu kunkun laiva.


O-hoy!

Näkymät korkealta vuoristotieltä.


Bääää! Näitä piti muistaa varoa liikenteessä.


Tromssan katumaisemaa.


Kirkko Tromssan keskustassa.

Pilvet matalalla vuononylityspaikassa.


Valoa tunnelin päässä.


Kivikkoinen rantaviiva ja puhdas merivesi.
Kristallinkirkas tunturipuro.

<3

Norjassa parasta on mielettömät vuoristomaisemat, kuohuva meri, suloiset lampaat ja porot sekä kauniit puutalot. Joskus olisi hienoa matkustaa Norjan päästä päähän, ja talvinen Norja täytyy ehdottomasti kokea. Täytyy alkaa säästämään jo nyt seuraavaa reissua varten, tuo Norjan hintataso kun on aivan omaa luokkaansa. Nimim. Kahvikupillisesta 3,5 euroa maksanut.

2 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa aika ihanalta, mieki haluun...joskus ainaki.
    Tuulia

    VastaaPoista
  2. Suosittelen lämpimästi, etenki jos ettii sellasta lomakohdetta, jossa voi ulkoilla paljon! :)

    VastaaPoista