lauantai 20. lokakuuta 2012

Helppo ja nopea omenasose

Omenasoseeseen tarvitset:
  • (happamia) omppuja n. 2,5-3 kg
  • vettä
  • hillosokeria
  • veitsen
  • ison kattilan
  • sauvasekoittimen

1. Pilko omenat kattilaan ja lorauta kattilan pohjalle n. 2 dl vettä.

 

2. Keitä omenalohkoja niin kauan, kunnes omenat ovat pehmenneet (n. 5 min, riippuen lohkojen koosta).

3. Soseuta pehmenneet omenalohkot sauvasekoittimella. Varo, ettet roiski päällesi kuumaa omenasosetta!


4. Lisää omenasoseeseen hillosokeri. Pakkauksen ohjeen mukaan kahteen kiloon sosetta tulisi käyttää 1 kg sokeria, mutta itse laitoin vain reilun puoli kiloa hillosokeria n. pariin kiloon sosetta.

5. Keitä sosesokeriseosta n. 10 minuuttia. Muista hämmentää välillä. Tässäkin kohtaa kannattaa olla varovainen, sillä omenasose roiskuu kiehuessaan!

6. Purkita valmis omenasose ja jäähdytä. Ylimääräiset soseet kannattaa pakastaa säilyvyyden takaamiseksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti