tiistai 18. syyskuuta 2012

Tulin, näin ja koinJos lähtökohta on 45 neliöinen, lähes täyteen ahdettu vuokrakaksio, ei sisustusmessuilla ole hirveästi annettavaa tässä elämäntilanteessa. Tämän takia skipattiin suosiolla keittiö-, kylpyhuone- yms. osastot ja keskityttiin huonekalu-, pientavara- ja vintageosastoihin.

Kameralle tarttui vain muutama hassu kuva huonekaluosastolla. En tiedä, mikä ensimmäisen kuvan sohvassa viehättää, varmaankin sen 50-lukulainen design ja ajatus katseilta piiloutumiselta. Toisen kuvan mustassa, puisessa nojatuolissa ihastuttaa ehdottomasti sen ajaton muotoilu. Sen tyyliä voi muunnella erilaisilla tyynyillä tai vaikkapa lampaantaljalla. Itse saattaisin tehdä siihen istuintyynyn Marimekon mustasta Lappuliisa-kankaasta. Viimeisen kuvan kultaisella nahalla verhoiltu 70-luvun tuoli oli niin makea, että sitä piti käydä ihastelemassa pariin otteeseen. Aina kun tuolia katsoi, alkoi hymyilyttää. Se on jotenkin niin överi kaikessa kimalluksessaan, mutta tuolin simppeli muotokieli tasapainottaa säihkettä. En ikinä itse rohkenisi päätyä tuollaiseen verhoilumateriaaliin, siksi se niin hienolta varmasti näyttikin.

Salonki oli osastoista eniten minun mieleeni. Niin paljon vanhaa Arabiaa ja Iittalaa saman katon alla! Kuljin huuli pyöreänä pöydästä toiseen huudellen "kato, kato, KATO!". Tämä harakka menetti sydämensä Aimo Okkolinin kristalliselle Lumpeenkukalle. Niin tarpeeton, niiiiiin kallis, mutta niin välkehtivä ja kaunis. Heti, kun omistan isomman asunnon, lasivitriinin, keksin tuolle kulholle käyttötarkoituksen ja kerään tarvittavat rahat, ostan sen. Eli ei koskaan? Ihasteluista huolimatta, mitään ei kuitenkaan lähtenyt mukaan. Järkeilin, että löydän samoja kippoja ja kuppeja Helsinkiä lähempääkin.

Pientavaraosastolla oli nimensä mukaisesti kaikkea pientä kivaa. Järkevä olisi saattanut ostaa sieltä jotain jo pukinkonttiin, mutta itse hankin kotiinviemisiksi vain Bruunin kuvittamista mainoksista tehtyjä kortteja. Koska olen odottanut joulua juhannuksesta asti (Miksi? En tiedä.), kävin myös seisoa pönöttämässä messuille loihditussa joulun ihmemaassa. Vedin keuhkot täyteen joulun takiaa ja poistuin takavasemmalle.

Sellaiset messut meillä, mites muilla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti