perjantai 14. syyskuuta 2012

Hankintalistalla

Habitaresta saa toivottavasti ideoita mieltä kutkuttaviin sisustuksellisiin haluihin ja tarpeisiin. Yksi kaikkein tarpeellisimmista hankinnoista tehtiin tällä viikolla. Me hölmöt jahkailimme kaksi vuotta uuden, isomman sängyn hankinnassa. Pari yötä uudessa sängyssä nukkuneena voin todeta, että oli jo korkea vaihtaa puhkinukuttu, liian kapea sänky uuteen muhkeampaan versioon! Mutta nyt kun pakolliset hankinnat on tehty, voi siirtyä haaveilemaan niistä vähemmän tärkeistä ostoksista.

Olohuone kaipaa kipeästi jonkinlaista pöytää. Mukeille ja laseille ei ole laskutilaa, minkä takia ne ovat aina lattialla. Lattialla liikkuu myös kaksitoista eri kokoista jalkaa, jotka usein kohtaavat lattialla lojuvien astioiden kanssa. Seurauksena kuppi nurin ja kahvit lattialle. Pöydän kokoa rajoittaa sohvan ja tv-tason välisen lattiapinta-alan pienuus. Pöydän tulisi olla muodoltaan joko kapea, suorakaiteen muotoinen tai pyöreä. Näen jo sieluni silmin ne kaikki neliskanttisen pöydän kulmien aiheuttamat mustelmat säärissäni, minkä takia tällä hetkellä mielessä pyörii vaaleasta puusta valmistettu, pyöreä pöytä. Esimerkkipöytinä toimivat Junetin Sinulle ja Muuton Around.

Kuva:  Vepsäläinen 

Kuva:  Finnish Design Shop 

Toisaalta myös Hayn DLM toimisi tilassa hyvin. Pieni, näppärä pöytä veisi vain vähän tilaa ja sen voisi nostaa aina sinne, missä laskutilaa tarvitaan kipeimmin. Kun sitä ei tarvita mukitelineenä, se voisi seistä sohvan vierellä lähellä eteistä, jolloin kotiintulija voisi tyhjentää taskunsa avaimista ja muista tarpeellisuuksista siihen. Hmm, tämä täytyykin laittaa tarkempaan harkintaan...

Kuva: Finnish Design Shop

Haluaisin olohuoneeseen myös uuden maton. Nykyinen valkoinen karvalankamatto on alkanut tylsistyttää eikä se kestä russeleiden painien tiimellyksessä hetkeäkään paikoillaan. Lisäksi se imee itseensä mielettömän määrän roskaa ja tasaisen valkoinen väri muuttuu silmänräpäyksessä likaisen harmaaksi. Haluaisin uuden maton olevan vaalea sävyltään, mutta toivoisin, että siinä olisi jonkinlaista kuviointia, ettei pienimmät likatahrat pistäisi heti silmään. Esimerkiksi Ikean Alvine Ruta -matto voisi sopia meille.

Kuva: Ikea


Plumenin valmistama energiansäästölamppu voisi tuoda avun turhan hämärään olohuoneeseen. Muodosta tulee jotenkin mieleen sähkövatkaimen taikinakoukut. Mietin vaan, jääkö yksi lamppu liian mitäänsanomattomaksi.

Kuva: Finnish Design Shop

Vaihtoehtona tietysti on vaihtaa olohuoneen koko valaisimen uuteen. Sydän pamppailee kovasti Aallon suunnittelemalle, messingin väriselle A330S Golden Bell -valaisimelle. Toivon, että vielä jonain päivänä meiltä löytyy tuollainen valaisinpari jostain huoneesta.

Kuva:  Finnish Design Shop

Artekin lisäksi haavelistalla on Louis Poulsenin Panthella-valaisin. Sen yksinkertainen muotoilu ja ajattomuus iskevät tähän haaveilijaan. Myös pöytämalli kelpaisi.

Kuva: Finnish Design Shop

Parempi lopettaa haaveilu tähän ja aloittaa säästötoimenpiteet, jotta pääsisi hieman lähemmäs näitä haaveita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti